Väldans god paj
Här får ni förresten ett recept på väldens smarrigaste paj. Funkar bäst till sommargrillat men jag äter den året om.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
1 paket fetaost
2,5del kesella
S&P
Dekoration
5-6 mogna tomater
Balsamvinäger
Olivolja
S&P
Färsk basilika
Svarta oliver (gärna av ett godare slag…)
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen, om den blir för kladdig (typ fastnar på händerna) så tillsätt försiktigt lite mer smör. Konsistensen ska vara typ som play-doh. När den är ordentligt ihopknådad, kasta in den i kylen. Ta ut efter ca en timma och kavla ut på lätt mjölad yta. Klä en pajform med degen och baka i ugnen i 175grader tills den blir gyllenbrun. Brukar ta ca 15 min.
Medan degen är i ugnen kan man göra fyllningen. Mosa 1 paket fetaost och blanda med 2,5dl kesella (lätt eller vanlig bestämmer du själv) Salta och peppra lätt och ställ in i kylen.
Nu borde pajdegen vara klar i ugnen så ta ut den och låt svalna. Medan den svalnar; skiva i 1/2cm tjocka skivor tomater och marinera i balsamvinäger, olivolja, lite salt och peppar. Se till att de vänds då och då så att alla får lite dressing på sig.
När skalet kallnat, bred ut fetaostkrämen någorlunda jämt. Lägg på tomaterna och avsluta med basilika och lite svarta oliver. Ringla sist lite olivolja, lite salt och en nypa peppar över skapelsen. Klar att servera!
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
1 paket fetaost
2,5del kesella
S&P
Dekoration
5-6 mogna tomater
Balsamvinäger
Olivolja
S&P
Färsk basilika
Svarta oliver (gärna av ett godare slag…)
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen, om den blir för kladdig (typ fastnar på händerna) så tillsätt försiktigt lite mer smör. Konsistensen ska vara typ som play-doh. När den är ordentligt ihopknådad, kasta in den i kylen. Ta ut efter ca en timma och kavla ut på lätt mjölad yta. Klä en pajform med degen och baka i ugnen i 175grader tills den blir gyllenbrun. Brukar ta ca 15 min.
Medan degen är i ugnen kan man göra fyllningen. Mosa 1 paket fetaost och blanda med 2,5dl kesella (lätt eller vanlig bestämmer du själv) Salta och peppra lätt och ställ in i kylen.
Nu borde pajdegen vara klar i ugnen så ta ut den och låt svalna. Medan den svalnar; skiva i 1/2cm tjocka skivor tomater och marinera i balsamvinäger, olivolja, lite salt och peppar. Se till att de vänds då och då så att alla får lite dressing på sig.
När skalet kallnat, bred ut fetaostkrämen någorlunda jämt. Lägg på tomaterna och avsluta med basilika och lite svarta oliver. Ringla sist lite olivolja, lite salt och en nypa peppar över skapelsen. Klar att servera!
Kommentarer
Trackback